Qui sóc

Qui sóc? Encara no ho se del tot i segurament mai ho sabré. El que sí se segur és que em dic Pere Herms, tinc 43 anys i m'apassionen les muntanyes. Per això que sóc Guia d'Alta Muntanya, un treball que combino amb altres activitats professionals com la de professor i la de director i productor de documentals.

La passió per les muntanyes no la vaig descobrir fins després de deixar el futbol. Fins als 25 anys vaig dedicar-me a donar puntades de peu a la pilota amb la intenció de ser professional algún dia. Les lesions em van masacrar i em vaig quedar estancat a la tercera divisió així que vaig decidir penjar les botes d'un dia per l'altre per iniciar-me al món audiovisual. Ja fa més de 15 anys que treballo dirigint i produïnt documentals a través de la meva productora Abyssinia Films.

Els documentals m'han permés viatjar a molts recons de món d'África, Ásia i Sudamèrica i coneixer realitats ben diferents a la nostra. Pero sobretot m'han permès creixer interiorment i agafar distància amb la vida tant increïblement ràpida que sovint ens toca viure i que no et permet pensar el què un vol ser i vol fer.

Jo fa temps que ho tinc clar: vull intentar ser coherent amb els meus desitjos interns, buscar les meves pròpies vocacions i intentar viure d'aquestes.

D'adolescent sentia que volia ser futbolista i ho vaig intentar. Als 25 vaig sentir amb força la crida dels documentals i m'hi vaig llençar. Paral·lelament i un cop abandonat el futbol vaig començar a descobrir el món de les muntanyes, l'escalada i l'alpinisme, activitats que he practicat tant com he pogut al llarg dels darrers anys.

Fa un temps vaig tenir una nova il·luminació, la de ser guia de muntanya. I ara ja sóc TD2 de Mitja Muntanya, TD2 d'Alta Muntanya i Instructor de l'Escola Catalana de Muntanya ECAM.

Aquest blog només vol ser una petita passa més cap aquest destí d'intentar compaginar aquestes dues grans passions: la de dirigir i produir documentals i la de portar clients a les muntanyes.

L'any 2014 vaig teir la sort de fusionar el món audiovisual i l'alpinisme i es va fer realitat un somni: fer el primer documental de temàtica alpinística: "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres". Una experiència increible de cinc mesos de durada per molts punts de l'Himàlaia, entre ells al Manaslu, una muntanya de 8.163 metres.

Amb els anys, m'he adonat que aquestes dues grans passions no deixen de ser altre cosa que l'excusa per endinsar-me al camí tant apassionant de descobrir-se a un mateix, viure experiències vitals i no deixar de créixer mai.

Enceto aquest blog per intentar compartir les activitats alpines que vagi fent. No se ben bé perquè, però he tingut aquest impuls i l'he seguit. A veure si sóc capaç de mantenir-lo actualitzat i a veure quina forma pren.

El blog neix el març del 2015, però intentaré anar publicant activitats anteriors, amb el permís de la memòria.

Les ressenyes i els escrits son subjectius, o sigui que no considereu la informació que jo publico com a verdadera i definitiva. Contrasteu amb llibres, ressenyes i amics alpinistes.

Per cert, també sóc Enginyer de Telecomunicacions d'Imatge i So, tot i que no he treballat mai en aquest àmbit. També tinc un master en Direcció i Producció de documentals de Creació (UPF).

Correu: pereherms@gmail.com
Telèfon: 629.35.48.24

1 comentari :

  1. Pere m'agradat molt el teu blogg i com tu expliques el que realment t'apasiona i aixo es l'ho mes maco realment, tenir una meta a la que arribar.
    Una abraçada!

    ResponElimina