dimecres, 5 d’agost de 2015

** Via delle Guide (150m, 6a, V obligat) (Lillaz, Itàlia)

Després de fer la Dent Blanche aprofitem uns dies de descans per descobrir recons a la Vall d'Aosta. La calor ens demana desplaçar-nos a les capçaleres de les valls a la recerca d'ombres i rius. Remuntem la vall del Cogne i acabem a Lillaz on ens parlen de la Palestra delle Guide. Una paret sobre-equipada que els guies utilitzen per fer cursos d'escalada i autorescat. El granit és boníssim i l'escalada interessant. Llàstima que les vies siguin tant curtes i en aquesta concretament, els tres primers llargs estan molt bé però l'últim és de tràmit. En resum: si passeu per allí no us la deixeu perdre, però no hi aneu expressament per fer-la.

Nom de la via: Via delle Guide
Zona: Lillaz (Cogne, Vall d'Aosta, Itàlia)
Dificultat: 6a
Dificultat oblidada: V
Llargària: 150m (L1: 6a, L2: 6a, L3: V, L4: V). (Ressenya al final del post)
Material: 14 cintes exprés. Via molt equipada. Reunions rapelables.
Orientació: Oest
Company: Sílvia Mas
El nostre horari: 2h d'escalada
Aproximació: Deixar el cotxe al parking de l'entrada del poble de Lillaz. La paret queda ben visible a l'est. Per anar-hi remuntar una pista asfaltada que s'enfila cap al sud i al cap d'un parell de corbes agafar un corriol que s'enfila, fent ziga-zagues, fins al peu de via. Camí no gaire evident.

Descens: RapelsParet ben visible al darrera de les cases


L1 (6a): Tram vertical i molt bona roca. Està molt però que molt equipada, gairebé feia una xapa sí una altra no. Bé, també obligat perquè vam fer curt de cintes. Segurament fan servir aquest llarg per fer cursos d'artifo.


L1L1

L2 (6a): Segueix la tònica de l'anterior llarg, vertical però amb bones preses i algún passet més tècnic.Reunió molt reforçada a R2

Entrada L2

L3 (V): llarg totalment diferent, es tracta d'una placa d'adherència amb regletes petites. Molt divertida d'escalar.

Entrada L3


L3

L4 (V): Llarg de tràmit i molt curt. Al final em passo la primera reunió per mirar que hi ha més amunt però la via ja va deteriorant. Arribant a R4

Ràpel amb la vall del Grand Paradiso de fons

I després d'escalar....
Passejant els bolsos per Aosta

A Lillaz, tapats per evitar escàndols

Amagats de tot

Ressenyes de la palestre delle guide:
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada